en_USfiValmistuminen ja mitaleita puukkonrakennuksen suomenmestaruuskilpailuista

Kategoria : Ajankohtaista · Kirjoittanut 24.08.2014

Kesä on pitänyt blogipostaajan kiireisenä muissa töissä ja kirjoittelu on jäänyt harmittavan vähälle. Paljon on tapahtunut tässä välissä, pidetäänpä pieni kertaus.

Toukokuun lopussa sain paperit kouraan Turun ammattikorkeakoulusta ja valmistuin muotoilijaksi. Neljä vuotta uuden oppimista on takana ja uudet tuulet edessä.

Samoihin aikoihin käytiin Fiskarssissa vuotuinen puukonrakennuksen suomenmestaruuskilpailu. Osallistuin kilpailuun kahdella puukolla ja kumpikin palkittiin mitaleilla. Tuohituppinen helaton puukko sijoittui hopeasijalle helattomien käyttöpuukkojen sarjassa ja tuohikahvainen sorkoupotettu puukko toi pronssia. Lisäksi yleisöäänestyksessä tuohituppinen puukkoni valittiin kilpailun kauneimmaksi, perinten mukaan kaunein puukko komeili Puukkoposti 2/2014 kannessa. Kaikki kilpailupuukot ovat olleet esillä Riihimäen metsästysmuseossa kesän ajan.

010

Heinäkuussa aloitin yhteistyön Lamnia:n kanssa, joka alkoi jälleenmyymään puukkojani. Kolme erilaista käyttöpuukkoa löytyvät Lamnia:n sivuilta, pari visakoivukahvaista ja yksi tuohikahvainen. Mahdollisesti muitakin malleja on heidän sivuilleen tulossa myyntiin, mutta niistä sitten tuonnempana.

Syksyltä on odotettavissa mielenkiintoisia kursseja. Turun työväenopistolla on tarjolla syyslukukaudelle tuohityöt kurssi, jossa toimin vetäjänä. Vielä ei ole varmistunut alkaako kurssi, joten sen osalta on vielä jännitystä ilmassa. Lokakuun lopulla Raumalle on tarjolla viikonloppukurssi tuohitöiden parissa, toivotaan myös sinne innokkaita osallistujia! Syksyn kohokohta on kuitenkin opetusmatka Islantiin. Rauman kansalaisopiston kautta minulle tarjottiin tilaisuutta lähteä opettamaan tuohitupen tekoa Islantiin. Kurssia joittuu itsenäisyyspäivän tienoille. Aiheesta tulee melkovarmasti juttua ainakin puukkopostiin, mikäli toimitus jutun hyväksyy julkaistavaksi, ja mahdollisesti jokinlainen blogipostaus tänne sivuille.

Paljon on siis tapahtunut ja jännittävää syksyä odotellaan!

 

20140404_170442


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *