en_USfiSyksyiset kuulumiset

Kategoria : Ajankohtaista, Muotoilu, Puukot · Kirjoittanut 23.10.2013

Niin on vierähtänyt taas tovi edellisestä blogipostauksesta. Vettä on virrannut kovasti Aurajoessa tässä välissä ja paljon on asioita tapahtunut. Opiskelut ovat lähteneet hyvällä vauhdilla käyntiin!

Missä mennään!?

Suurimman työpanoksen tämän vuoden aikana tulee saamaan opinnäytetyö. Olen jo onnistuneesti saanut aloitetua työn tekemisen ja tällä hetkellä näyttää aikataulullisesti hyvältä. Lopputuloksena pitäisi olla toimeksiantajalle suunniteltu tuote, prosessin etenemisestä tullaan vielä varmasti kuulemaan lisää. Täydellä teholla pääsen opinnäytteeni kimppuun tammikuussa, ennen vuodenvaihdetta teen lisäksi muita projekteja, jotka vaativat yhtälailla keskittymistä ja aikaa.

Syksyn aikana teemme kollegan kanssa projektia kotimaiselle yritykselle jossa haetaan tuulahduksia tulevaisuudesta. Olemme noin puolessa välissä aikataulua ja paljon on jo opittu. On mielenkiintoista lukea ennustuksia siitä, millaista elämä ja työnteko on vuonna 2030.

Tuntuu kovin kaukaiselta, mutta todellisuudessa tässä välissä on vain 17 vuotta, näinköhän teknologia tulee kehittymään ennustetulla tavalla? Toisaalta, emmehän tienneet viisi vuotta sitten tablettitietokoneista mitään ja tänä vuonna tähän mennessä tablettitietokoneita on ostettu tavallisia tietokoneita enemmän. Voi vain todeta, että maailmaa muuttuu nopealla vauhdilla. Muutama viikko takaperin kerrottiin 35 tuhatta euroa maksavasta televisiosta, jossa on moninkertainen tarkkuus Full HD televisioihin verrattuna. Ongelmana on vain se, että yhdelläkään palveluntarjoajalla ei ole niin hyvälaatuista materiaalia, jossa tämän television ominaisuudet tulisivat oikeuksiinsa. Teknologia siis kehittyy huimaa vauhtia, mutta muu maailma ei tahdo pysyä perässä. Kauanko tätä jaksamme?

Viikolla 42 vietin ansaittua syyslomaa. Loman aikana pääsin jälleen käsiksi teräkseen ja nahkaan. Tuloksena syntyi pari puukkoa, joista maistiainen ohessa. Tarkemmat tiedot ja tuotekuvat tulevat puukko- kategoriaan heti kun saan taas studion pystyyn ja kunnolliset kuvat napattua. Olen tyytyväinen lopputuloksiin, vaikka kesän aikana olikin taukoa, ei taito ollut päässyt ihan ruostumaan.

blogikuva_puukko_s2013

Tulevaa…

Marraskuun ohjelmassa on tuohitupen valmistukseen liittyvä kurssi Rauman kansalaisopistolla, mahdollisuuksien rajoissa pyrin päivittämään kuulumiset kurssin onnistumisen osalta uutena blogipostina.

Talvea odotellessa!


(1) Comment

Leena
11 vuotta ago · Vastaa

Hyvännäköisiä puukkoja :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *