en_USfiPuukkopäivät Fiskarsissa

Kategoria : Muotoilu, Puukot · Kirjoittanut 30.06.2013

Hetki on vierähtänyt edellisestä blogipostista, maisemat ovat vaihtuneet Keski-Suomesta takaisin Turun suuntaan, kun harjoittelujaksoni päättyi toukokuun lopussa muotoilutoimisto Hakaniemellä. Kesän ajaksi muotoilun projektit , sekä puukkojen teko jää tauolle, kun lomakuukaudet täyttyvät kesätöistä. Syksyllä jälleen ahjo syttyy uudelleen ja aloitetaan viimeinen vuosi muotoilun opinnoissa…

lukaali

Suomen puukkoseura järjesti jälleen vuotuiset puukkopäivät Fiskarsin ruukin aluella toukokuun loppupuolella. Tapahtuma oli itselleni uusi kokemus, sillä aikaisemmin en kyseisissä kinkereissä ole käynyt. Aluella oli paljon nähtävää, alan ammattilaisia oli esittelemässä taidonnäytteitään sekä puukonvalmistukseen liittyvien tarvikkeiden ja työkkalujen myyjät olivat myös saapuneet paikalle. Tunnelma alueella oli avoin ja ystävällinen, nopeasti huomasi, että suurinosa kävijöistä oli jo toisilleen entuudestaan tuttuja ja juttua riitti sen myötä runsaasti

Lauantaina oli ohjelmassa puukonvalmistuksen SM- kilpailujen palkkintojen jako, sekä puukkohuutokauppaa ja vuoden puukkosepän arvonimen jakaminen lukaalissa. Tänä vuonna kunnioitettu joukko sai seurakseen maailmallakin tunnetuksi tulleen puukkoseppämestari Pekka Tuomisen. Ohjelma sisälsi myös puukkosepän ammattitutkinnon todistukseksi saatavien, Suomen puukkoseuran lahjoittamien, kisällinkirjojen juhlallinen jakaminen suuren yleisön edessä.

SM- kilpailun osalta ei tälläkertaa omat tuotokseni riittäneet tuomaan mitalisijoja, vuoden päästä yritetään uudestaan!

Seuraavissa kuvissa tunnelmaa puukkopäiviltä. Tarkemmat esittelyt ammattitutkinnon suorittaneista, sekä vuoden puukkosepästä tulee uusinpaan puukkoposti- lehden numeroon liittyvässä blogipostissani.

kaikki

kisapuukkojanäyttöpuukotKisälli_kovanen_mustavalkoinen copy


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *