en_USfiPuukkoseppä kyläillassa

Kategoria : Sepän työt · Kirjoittanut 24.04.2013

Teräkulmamitta taskuun ja teroittamaan

Kankaisten kyläseura otti minuun yhteyttä vuoden 2013 alkupuolella. Kuukausittain kylällä järjestetään kyläilta, jossa on vaihtuva aihe. Aikaisemmin kyläillan ohjelmassa oli ollut varpuluudan valmistus ja siellä oli havaittu, että kyläläisiä yhdistää yksi tekijä: kaikkien puukot olivat ERITTÄIN tylsiä. Tästä vedettiin nopea johtopäätös – kevään aikana on saatava seppä teroittamaan tylsyneet työkalut kuntoon.

Vastasin kutsuun ja olin 5.4.2013 teroittamassa kyläläisten tuomia työkaluja. Illan aluksi pidin kevyen luennon käsityömäisestä puukonvalmistuksesta ja sen jälkeen päästiin asiaan. Listalla oli puukkojen lisäksi myös kirveitä ja keittiöveitsiä. Kaikki paikalla olleet kyläläiset eivät tuoneet mukanaan teroitettavaa, joten selvisin urakasta kohtalaisen kivuttomasti, tekemistä riitti kuitenkin koko illaksi.

Kyläseuran kanssa sovittiin alustavasti, että vuoden päästä tehtäisiin samanlainen tempaus, jotta kyläläiset saisivat ainakin kerran vuodessa mahdollisuuden huollattaa työkalujaan.

Tapahtumassa oli myös paikalla paikallislehden toimittaja, joka teki jutun lehteen otsikolla ”Puukkoseppää aina tarvitaan” (Paikallisuutiset, nro. 15/2013).


(1) Comment

Timo Hagman
9 vuotta ago · Vastaa

Sulla on ihan asialliset ja hyvät sivut. Onnea ja menestystä edelleen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *